Michael Jackson hoax5

Det ryktades att en viss del av LAX (Los Angeles International Airport) skulle ha stängts under nästan två timmar samma dag som Michael Jackson dog. En intervju med en anställd på flygplatsen (som plockats bort från youtube) avslöjade att personalen hade ombetts att ignorera det hela. Även flygledartornet skulle tydligen ombetts att ignorera det maskerade privatjet som lämnade flygplatsen kort därefter. Att vissa avdelningar av flygplatser stängs tillfälligt skall tydligen inte vara ovanligt och det görs ibland då vissa viktiga personer skall borda.

Här finns en länk till Los Angeles flygplats som vittnar om avstängningen den 25 juni 2009.

Det finns en del vittnesuppgifter på nätet som talar om ett halvt springande följe på LAX där en maskerad man skall ha omgetts av säkerhetsvakter. Vissa har skrivit om det och påstår att de är säkra på att det var Michael som passerat.
Det borde så klart inte ligga någon sanning i detta men det hela blir bra mycket mer intressant när man lyssnar på följande radiointervju med Michaels bror Jermaine.

Koll på tuttarna

27 grader och sol! Kan det bli bättre!? Underbara dagar har vi fått men nu skall det tydligen bli lite svalare igen. Positivt för löpningen helt klart.
Det blev ingen badminton eller tennis igår då Pierre vek sig. Istället blev det en lång uppfriskande promenad på tisdagskvällen. Ikväll blir det nog en mil igen. Om det inte är för varmt så kanske jag drar på lite.Dagens låt är "From This Moment" med Shania Twain.

Hittade lite rolig fakta i Runners World för mina kvinnliga läsare (och för de manliga också för den delen). Artikeln handlade om sport-BH:ar och är skriven av Ida Wickström. Detta fick man bl.a. veta:

  • Ett bröst väger i genomsnitt ett halvt kilo.
  • 80 B är den vanligaste BH-storleken i Sverige.
  • Hälften av alla svenska kvinnor har inte koll på BH-storleken och de flesta köper en BH med för stor omkrets.
  • I takt med att man blir äldre mister bröstkörtlarna sin elasticitet vilket kan resultera i taxöron. Att använda BH fördröjer processen och skyddar bröstkörtlarnas elasticitet.
  • En sport-BH skall inte tvättas med sköljmedel vilket täpper till porerna och hindrar materialet att andas. En enda tvätt med sköljmedel räcker för att förstöra en sport-BH.
  • Om du tvättar din sport-BH i vit-tvättmedel så kan de p.g.a. syntetmaterialet bli gul- eller grådaskiga.
  • Bröstet i sig har inga muskler men genom att träna upp musklerna runt omkring bröstet så kan man få en fastare byst.

E332 heter Kaliumcitrater och är ett antioxidationsmedel som fungerar som surhetsreglerande medel. Förstärker även antioxidanters verkan mot härskning och missfärgning. Framställt från salt av citronsyra (E330). Används i t.ex. kondenserad mjölk, mjölkpulver och ost. Inga kända hälsorisker.

15 km sommarjogg

Igår blev det äntligen lite löpning igen. Ingen superduperfart i den tryckande hettan men jag lyckades i alla fall springa 15 km som planerat. Det tog 74 minuter trots den tryckande värmen som låg på hela 25 grader trots den sena kvällen. En lagom medelpuls på 154 och en perfekt maxpuls på 163.
Idag får vi se vad som händer till kvällen. Inte säker på att jag är så sugen på tennis med tanke på förra veckans prestation. Förhoppningsvis blir det lite traditionell badminton istället.


Dagens låt är "All Apologies" med Nirvana.

 

 

Många utav er kanske har sett vissa löpare som springer omkring med s.k. vätskebälte och dessutom funderat på om det är något man borde ha. Generellt kan man säga att så länge man inte springer längre än en timma så är det inte nödvändigt. Har du en bra vätskebalans och ser till att få i dig 2-4 dl vatten innan du sticker ut så skall det inte vara några problem. Dock kan det ju vara så att det blir lite hett nu på sommaren och då kan det i vissa lägen vara nödvändigt. Jag kände att de sista tre kilometrarna av gårdagens 15 kilometerslopp var lite törstiga, men det gick ju bra ändå.

E331 heter Natriumcitrater och är ett antioxidationsmedel som fungerar som surhetsreglerande medel. Förstärker även antioxidanters verkan mot härskning och missfärgning. Framställt från E330, citronsyra. Används i t.ex. glass och godis. Inga kända hälsorisker.