Vatten på flaska

Det var lite kyligare igår under fredagens löpning. Dessutom så hade det tydligen kommit en hel del vatten ovanifrån under dagen vilket innebar en hel del omvägar runt diverse vattenpölar i olika storlekar, former och djup. Det blev bara fem kilometer under 4:00-fart. Det innebar så klart en tid under 20 minuter. Närmare bestämt 19:12. Idag vill jag bara ta det lugnt och tänka på annat än träning. Uppladdningen för morgondagens långpass har börjat.


Dagens låt är "Young Dad" med Hoffmaestro.


 

 

Om du vill veta ungefär hur mycket vatten du skall dricka under ett hårt löpningspass så gör du det enklast genom att ta reda på hur mycket du svettas. Upp på vågen innan passet och ta sedan reda på din vikt efter en timmes löpning. Varje hekto som man förlorar motsvarar två deciliter vätska.

 

Ramlösa Stilla är något jag dricker alldeles för mycket utav och mina kollegor och vänner tycker att jag är knäpp. Jag vet inte vem som är knäppast, den som trycker i sig skräpmat och godis varje dag, eller den som dricker vatten?

 

 

 

E420... Får ni veta på måndag vad det kan vara för kul. Antioxidationsmedlen är ju avslutade så nu kommer den rafflande fortsättningen med de flitigt debatterade sötningsmedlen. DET BLIR VÄL KUL! :).

Little black curly hair

Igår vilade jag upp mig för kvällens löpning. Satt inomhus tillsammans med trevligt Stockholmsbesök vilket innebar att vi slapp bli blöta. Under gårdagen kändes det som man kunde tala om kubik istället för millimeter regn. Det är i vilket fall riktigt friskt i luften och man blir riktigt sugen på att få springa lite. Tänk på vad Roland skulle ha sagt, "Efter regn kommer solsken". Det kan ju inte bli mer sant än så.


Dagens låt är "Don't Think Twice It's All Right" med Bob Dylan. Som vanligt är det nästan omöjligt att hitta något material med Bobban. Däremot finns 45 000 artister som gjort covers på hans låtar. Jag hittade en version med John Mayer som var helt ok. Inte som Bobbans från -63 dock men ändå ganska hyfsad.


 

 

Idag fyller Lisa Kudrow 47 år och vi känner ju bäst till henne som Phoebe Buffay i Vänner. Serien tillhör helt klart en av mina favoriter och jag kan kolla på samma avsnitt om och om igen utan att skratta mindre för den saken skull. Här kommer min favoritlåt med Phoebe som handlar om ett svart krulligt hår som på ett mystiskt sätt dykt upp i hennes säng.

 

 

 

 

Det sista antioxidationsmedlet som vi hittar i våra livsmedel är E385 och heter Kalciumdinatrium. Förstärker antioxidanters verkan mot härskning och missfärgning. Är syntetiskt framställt och används i konserverade ärtor, bönor, svamp, kronärtskockor och fiskvaror samt till såser och frysta kräftdjur. Inga kända hälsorisker.

 

 

Nu är väntan över, här kommer veckans fredagsfräckis!

 

Harald och Gunnel som var ett medelålders par, satt och tittade på TV en kväll då en pastor dyker upp i rutan. Han lovar att han kan bota de sjuka. En röst från TV:n förmedlar att om man vill be tillsammans med pastorn så skall man hålla upp sin högra hand och sedan placera sin vänstra hand på det drabbade området.

Harald höjer därför sin högra hand och placerar sin västra hand över sitt skrev. När Gunnel får syn på sin man utbrister hon:

- Herregud Harald! Han sa bota de sjuka, inte återuppliva de döda!

No moore bullshit

Gårdagens löpning var ganska tung. 10 kilometer i hyfsat tempo innebar 41 minuter. Jag stör mig dock rejält över att det skall vara så förbannat svårt att hamna under 40 minuter. Det funkar inte att hålla på och tramsa så där! Ja ja, medelpulsen var i vilket fall 163 och maxpulsen var 173.Dagens låt är "Hujedamej Sånt Barn Han Var" med Lina. Det är ju lite lustigt det här med "Dagens låt". På fullaste allvar vet jag aldrig med vilken låt jag vaknar upp på morgonen. Ibland kan jag ha små aningar om hur min hjärna fungerar. Emil i Lönneberga har jag förmodligen inte sett på 20 år. Däremot läste jag det lilla ordet "hujedamej", på någons blogg igår och detta gjorde förmodligen att det var min första tanke när jag slog upp mina ögon. Normalt? Nä, inte särskilt. Men det är ganska kul :).


 Från och med 2012 kommer det vara förbjudet med tjurfäktning i Katalonien. Det är ju iofs bara en mindre region i Spanien där det tydligen inte är så populärt med denna typ av djurplågeri, men det är ju i alla fall ett steg åt rätt riktning. Kan inte förstå hur något sånt här kan vara tillåtet på 2000-talet. Hoppas verkligen att det förbjuds helt och hållet inom några år.E380 heter Triammoniumcitrat och är faktiskt det näst sista antioxidationsmedlet. Fungerar som surhetsreglerande medel och förstärker även antioxidanters verkan mot härskning och missfärgning. Är egentligen salt av citronsyra (E 330). Användningsområde okänt. Inga kända hälsorisker.