Björnen sover inte

Nu skall jag snart åka till Växjö och hälsa på bror med familj. Det är svinkallt ute. Nästan 15 minusgrader.
Ikväll ska jag äntligen få springa igen. Skall bli skönt att rensa huvudet något. Behöver all energi jag kan få till studierna nu. Förutom affärsutveckling så har ju HÖKen dragit igång (handelsrättslig översiktskurs), verkar vara en väldigt rolig kurs.

Vet inte om jag vågar berätta vad jag gjorde igår. Jag var nämligen på bio med min far. Jag såg Avatar en andra gång. Lite galet kanske men huvudsyftet var ju att min far skulle få se denna storslagna film och han blev verkligen inte besviken. Denna film har ju spelat in mer pengar än Titanic på bara några veckor. Titanic gick ju dock i ett helt år.

Denna björnhona rymde från en djurpark i Polen. Jägaren hade dessvärre lite svårt att söva den när hon väl lokaliserats. Då kan det gå så här:

Nu måste jag åka! Nästa vecka blir det nya gymövningar, fler tips och mer E-nummer.

Telefonkatalogens tid är förbi

Igår blev det rullbandet precis som utlovat. Sju kilometer var barnsligt enkelt denna kalla fredagskväll och tiden för aktiviteten blev trettio minuter blankt.
Idag är det vilodag vilket gjort att lugnet infört sig. Jag har precis avslutat dagens första kaffe. Det är en underbart vacker dag. Solens strålar får snön att gnistra likt diamanter och trots att det är kallt så längtar jag efter att få komma ut.
Igår fick Micke och Jessica en dotter, exakt på utlovad dag. Det blev med andra ord ingen Sixten så nu får jag vänta ännu längre på att flyga radiostyrd helikopter. Undrar om Charlie är gammal nog att hantera en av dessa fantastiska leksaker. Få se nu... Han bör ju vara sju månader nu så det skall nog inte vara några problem. Skulle det vara för svårt så får jag ju hjälpa till.

Imorgon skall jag åka till Växjö och uppvakta Liselott i efterskott. Jag kanske kan köpa en radiostyrd helikopter till henne.

Nu skall jag fräscha till mig något så att jag slipper gå runt och lukta huggorm resten av dagen. Passa på att ta en promenad idag när det är så fint väder. Det skall i vilket fall jag göra.

Som avslutning lägger jag in ett bidrag från senaste kampanjen från hitta.se. Jag tror att de flesta håller med om att telefonkatalogens tid är förbi. Hoppas bara de som trycker skiten kan inse de också så slipper vi ödsla resurser och att ha dessa kataloger liggandes i trappuppgångar landet över.En helt vanlig fredag

Igår uteblev träningen på grund av femårskalas. Mycket mat, tårta och kamerablixtrar blev det med andra ord. Ikväll blir det däremot sju kilometer på rullbandet och kanske lite styrketräning dessutom. Då blir det att träna ryggen något. En riktigt passande övning för detta är skivstångsrodd.

Denna övning tränar latissimus dorsi, teres major, bakre delen av deltoideus, armens flexorer (böjmuskler), biceps, brachialis, brachioradialis och, när du pressar ihop skulderbladen i slutet av rörelsen, rhomboideus och trapezius (hitta musklernas plats här).

Så här gör man:
Stå med knäna aningen böjda. Böj kroppen i ungefär 45 graders vinkel och se till att hålla ryggen rak. Fatta skivstången med överhandsgrepp, håll händerna mer än axelbrett isär och låt armarna hänga rakt ned från axlarna.
- Andas in, spänn buken isometriskt och dra skivstången rakt upp tills den nuddar bröstet.
- Återgå till utgångspositionen medan du andas ut.


Den framåtlutande ställningen tränar ryggradssträckarna isometriskt. Du kan träna ryggregionen i olika vinklar genom att experimentera med olika greppbredd och grepptyper, samt genom att variera överkroppen framåtlutning.
Glöm inte att hålla ryggen rak. En isolering fungerar som vanligt.

Dagens E-nummer är E101 och dess namn är riboflavin eller riboflavin-5'-fosfat. Detta färgämne ger ungefär samma kulör som E100. Den är oftast syntetiskt framställd. Riboflavin är detsamma som vitamin B2 och förekommer naturligt i lever, ägg, mjölk, grönsaker och jäst.
E101 används i t.ex. ost och sylt. Inga kända hälsorisker men kom ihåg att vitaminet tas fram på syntetisk väg. Det är aldrig samma sak som när det förekommer naturligt i livsmedel.
Jag återkommer givetvis med vitamin B2 (G-vitamin) och dess funktioner.


Här kan du utan problem hitta E101Nu blir det fredagsfräckis!

Anna hade just fått höra att hennes farfar var död, så hon skyndade sig hem till farmor för att vara till tröst. Väl där frågade hon hur han hade dött...
- Jo, svarade farmor, han dog av en hjärtattack när vi hade sex i söndags morse.
Förskräckt sa Anna,
- Jamen förstod ni inte att det innebar stora risker när man är 93 år!
- Nej då, sa farmor. - Vi hade alltid lugn sex varje söndag morgon i takt med kyrkklockan. In på "ding", och ut på "dong".
Hon tog en liten paus och torkade bort en tår.
- Och hade det inte varit för den förbannade Hemglass-bilen som körde förbi så hade han fortfarande varit i livet.