Stackars Toyota

Igår var det vilodag vilket gav utrymme för studier och införskaffning av proviant. Nästa torsdag är det tenta i affärsutveckling och det känns redan som att det skall gå vägen. Ikväll är det löpning igen och då blir det 45 minuter varav 20 minuter blir hård löpning.

Nu när det är offentligt kan jag berätta att jag skall byta jobb mitt i studierna. Jag sa upp mig för 14 dagar sedan för att finna nya spännande uppdrag som säljchef för ett spännande projekt som drar igång för ett lokalt företag som är under omorganisation. Ett jobb där jag kommer att vidareutveckla mina studier och få utlopp för det jag lärt mig i allt från organisation och ledarskap, projektledning, entreprenörskap och marknadsföring. Jag känner mig entusiastisk till tusen och tror på ett lyckat samarbete. Självklart kommer jag att kunna läsa färdigt vid sidan om.

Toyota ligger ju som sagt i hetluften sen en lång tid tillbaka och problemet med felet i gaspedalerna har hittills orsakat 30 dödsfall. Man har nu konstaterat att det förmodligen är ett komplext elfel som ligger bakom de många olyckor och tillbud som inträffat. Med andra ord så kan man varken skylla på bilmattan eller ett mekaniskt fel där gaspedalen vägrar fjädra tillbaka. Elfelet får även till följd att bromspedalen sätts ur funktion vilket gör det omöjligt att få stopp på den skenande bilen. Typiskt tycker jag som överväger att köpa en Prius. Jag gissar att Honda kommer att ta en hel del marknadsdelar under den närmsta framtiden.

ABC News visade vad som hände när man kortslöt elsystemet i en Toyota. Trots det som inträffar registreras ingen felkod i bilens färddator. Se hela klippet här.

E154 heter Brun FK och är ett syntetiskt framställt azofärgämne som ger brun kulör. Det används bl.a. i rökt fisk. Ni vet vad ett azofärgämne är vid det här laget. Det ger upphov till överkänslighetsreaktioner, är förbjudet i flera länder och var även förbjudet i Sverige innan EU-inträdet.

Hoppas ni får en trevlig fredag!

Rödluvan var på väg till mormor, korgen med dagens nybakade bullar höll hon under armen. Rätt var det var så fick hon syn på vargen som satt bakom en stor sten vid sidan av stigen. Rödluvan gick fram till honom:
- Hej, vilken fin päls du har.
Vargen tittade storögt på henne, reste sig och sprang iväg längst stigen. Rödluvan traskade, något förvånad, vidare, men efter en liten stund såg hon vargen igen sittandes bakom en sten och grina illa.
- Hej varg, vilka stora, vassa tänder du har, sa Rödluvan.
Vargen studsade upp och pinnade iväg så kottar och barr yrde längs stigen. Återigen traskade Rödluvan iväg, ännu mer förvånad än tidigare. Efter en liten stund såg hon vargens öron sticka upp från ett dike. Nu hade hon blivit riktigt nyfiken:
- Hej varg, vilka fantastiskt långa öron du har!
Vargen såg irriterat på henne.
- Nä, nu får du fan ta och ge dig, kan jag få skita ifred eller?