Idag är det premiär

Igår lämnade Pierre walk over på grund av en rejäl förkylning därför hoppade Micke in i hans ställe. Gott med folk som ställer upp och samtidigt blir det ju lite annorlunda spel som bjuder på överraskande manövrar.
Idag skall jag inviga mina nya löparskor. Det blir 49 minuters lugn och trevlig löpning på bandet.

Veckans gymövning är "Hantellyft åt sidan". Stabila och starka axlar är inte fel att ha som löpare därför tänkte jag introducera denna underskattade övning. Jag har sagt tidigare att den bästa styrketräningen görs med fria vikter. Med fria vikter bygger man enklast muskler och dessutom balanserar dessa övningar musklerna bättre då de även aktiverar närliggande mindre muskler. En maskin har en tendens att göra rörelsen åt dig vilket gör att endast den avsedda muskeln tränas, vilket kan vara bra vid exempelvis rehabilitering.

Så här gör man:
Stå med fötterna något isär. Håll ryggen rak. Låt armarna hänga utmed sidorna och håll en hantel i vardera hand.
- Lyft hantlarna till axelhöjd med armbågarna lätt böjda.
- Återgå till utgångspunkten.

Övningen tränar i huvudsak deltoideus mellersta del. Exprimentera gärna med utgångsläget för att träna muskeln varierat, d.v.s. starta med hantlarna framför låren eller bakom rumpan.
Sekundärt tränas även trapezius som fäster långt upp på nacken.

Här är övningen enligt Stadium
Betsafe har gjort en ny reklamfilm som bygger på tidigare slogan "vinn på nästan vad som helst". Denna gång är de något mer diskreta en den tidigare måsskitfilmen. Den nya filmen är inspelad i Kapstaden och har fått ett krabbtema.


E151 heter briljantsvart BN och är ett syntetiskt framställt färgämne som ger svart kulör. Det används i t.ex. såser. E151 är ett azofärgämne vilket kan ge upphov till överkänslighetsreaktioner och är förbjudet i flera länder. Före EU-inträdet fick ämnet endast användas i stenbitsrom.


Gott och blandat är en favorit och är ett varumärke som tillhör Leaf. De använder inga azofärgämnen i sitt godis. Bra jobbat!