Stackars Toyota

Igår var det vilodag vilket gav utrymme för studier och införskaffning av proviant. Nästa torsdag är det tenta i affärsutveckling och det känns redan som att det skall gå vägen. Ikväll är det löpning igen och då blir det 45 minuter varav 20 minuter blir hård löpning.

Nu när det är offentligt kan jag berätta att jag skall byta jobb mitt i studierna. Jag sa upp mig för 14 dagar sedan för att finna nya spännande uppdrag som säljchef för ett spännande projekt som drar igång för ett lokalt företag som är under omorganisation. Ett jobb där jag kommer att vidareutveckla mina studier och få utlopp för det jag lärt mig i allt från organisation och ledarskap, projektledning, entreprenörskap och marknadsföring. Jag känner mig entusiastisk till tusen och tror på ett lyckat samarbete. Självklart kommer jag att kunna läsa färdigt vid sidan om.

Toyota ligger ju som sagt i hetluften sen en lång tid tillbaka och problemet med felet i gaspedalerna har hittills orsakat 30 dödsfall. Man har nu konstaterat att det förmodligen är ett komplext elfel som ligger bakom de många olyckor och tillbud som inträffat. Med andra ord så kan man varken skylla på bilmattan eller ett mekaniskt fel där gaspedalen vägrar fjädra tillbaka. Elfelet får även till följd att bromspedalen sätts ur funktion vilket gör det omöjligt att få stopp på den skenande bilen. Typiskt tycker jag som överväger att köpa en Prius. Jag gissar att Honda kommer att ta en hel del marknadsdelar under den närmsta framtiden.

ABC News visade vad som hände när man kortslöt elsystemet i en Toyota. Trots det som inträffar registreras ingen felkod i bilens färddator. Se hela klippet här.

E154 heter Brun FK och är ett syntetiskt framställt azofärgämne som ger brun kulör. Det används bl.a. i rökt fisk. Ni vet vad ett azofärgämne är vid det här laget. Det ger upphov till överkänslighetsreaktioner, är förbjudet i flera länder och var även förbjudet i Sverige innan EU-inträdet.

Hoppas ni får en trevlig fredag!

Rödluvan var på väg till mormor, korgen med dagens nybakade bullar höll hon under armen. Rätt var det var så fick hon syn på vargen som satt bakom en stor sten vid sidan av stigen. Rödluvan gick fram till honom:
- Hej, vilken fin päls du har.
Vargen tittade storögt på henne, reste sig och sprang iväg längst stigen. Rödluvan traskade, något förvånad, vidare, men efter en liten stund såg hon vargen igen sittandes bakom en sten och grina illa.
- Hej varg, vilka stora, vassa tänder du har, sa Rödluvan.
Vargen studsade upp och pinnade iväg så kottar och barr yrde längs stigen. Återigen traskade Rödluvan iväg, ännu mer förvånad än tidigare. Efter en liten stund såg hon vargens öron sticka upp från ett dike. Nu hade hon blivit riktigt nyfiken:
- Hej varg, vilka fantastiskt långa öron du har!
Vargen såg irriterat på henne.
- Nä, nu får du fan ta och ge dig, kan jag få skita ifred eller?

Död åt djurplågare

Igår invigdes mina nya löparskor. Helt klart mindre smärta på insidan av vaderna. Hoppas att det inte har gått för långt så att det vägrar gå tillbaka utan vila. Kanske köpte jag nya skor för sent, det återstår att se som sagt.
Fick lite ont uppe på foten med de nya skorna men det kan bero på att jag snörade dem för hårt.
Idag är det vila vilket innebär studier och storhandel.

Jag kan bara inte låta bli att njuta när människor blir söndertrampande av uppstressade tjurar som ger igen. Det är så synd om dessa ståtliga djur som blir offer för människans vansinne. Vi är inte så katiga utan vapen helt klart.

Vet ni vilken låt som låg etta på den amerikanska top 40-listan för exakt 26 år sedan? Det var ett då 12 år gammalt metal band som bildades av två bröder i Kalifornien som kom att spela gitarr och trummor i bandet. Det var faktiskt tack vare basisten i Kiss, Gene Simmons, som bandet slog igenom 1977. Fram tills idag har de sålt över 100 miljoner album och deras listetta från 1984 är väl fortfarande deras största hit. Musikvideorna var helt klart speciella på denna tid. Särskilt hos pudelrockarna.


Nu bör ni komma igång med löpträningen om ni siktar mot Göteborgsvarvet. Mindre än 90 dagar kvar nu. Visst är det surt med kyla och vinter men det kan ju inte vara solsken jämt. Man kan ha en svacka då och då men desto snabbare man kommer in i träningen desto bättre. För min egen del fungerar träningen som uppladdning av batterierna. Mina träningspass tillför bara kroppen energi och löpningen fungerar som terapi under de tråkigaste dagarna. Har du inte själv känt av detta så kan jag lova att du kommer dit också om du bara håller ut.
Kom igen nu EMELIE jag vet att du gjort stora framsteg. Det är bara att köra på!

E153 heter vegetabiliskt kol och är ett färgämne som ger svart kulör. Det framställs genom förkolning av växtråvaror och används i t.ex. sylt och gelé. E153 har inga kända hälsorisker.

Idag är det premiär

Igår lämnade Pierre walk over på grund av en rejäl förkylning därför hoppade Micke in i hans ställe. Gott med folk som ställer upp och samtidigt blir det ju lite annorlunda spel som bjuder på överraskande manövrar.
Idag skall jag inviga mina nya löparskor. Det blir 49 minuters lugn och trevlig löpning på bandet.

Veckans gymövning är "Hantellyft åt sidan". Stabila och starka axlar är inte fel att ha som löpare därför tänkte jag introducera denna underskattade övning. Jag har sagt tidigare att den bästa styrketräningen görs med fria vikter. Med fria vikter bygger man enklast muskler och dessutom balanserar dessa övningar musklerna bättre då de även aktiverar närliggande mindre muskler. En maskin har en tendens att göra rörelsen åt dig vilket gör att endast den avsedda muskeln tränas, vilket kan vara bra vid exempelvis rehabilitering.

Så här gör man:
Stå med fötterna något isär. Håll ryggen rak. Låt armarna hänga utmed sidorna och håll en hantel i vardera hand.
- Lyft hantlarna till axelhöjd med armbågarna lätt böjda.
- Återgå till utgångspunkten.

Övningen tränar i huvudsak deltoideus mellersta del. Exprimentera gärna med utgångsläget för att träna muskeln varierat, d.v.s. starta med hantlarna framför låren eller bakom rumpan.
Sekundärt tränas även trapezius som fäster långt upp på nacken.

Här är övningen enligt Stadium
Betsafe har gjort en ny reklamfilm som bygger på tidigare slogan "vinn på nästan vad som helst". Denna gång är de något mer diskreta en den tidigare måsskitfilmen. Den nya filmen är inspelad i Kapstaden och har fått ett krabbtema.


E151 heter briljantsvart BN och är ett syntetiskt framställt färgämne som ger svart kulör. Det används i t.ex. såser. E151 är ett azofärgämne vilket kan ge upphov till överkänslighetsreaktioner och är förbjudet i flera länder. Före EU-inträdet fick ämnet endast användas i stenbitsrom.


Gott och blandat är en favorit och är ett varumärke som tillhör Leaf. De använder inga azofärgämnen i sitt godis. Bra jobbat!