Don't mess with da blodblåsa

En smärtsam måndag var det igår på grund av mina barfotastrapatser. Efter mer noggrann inspektion av fossingarna hittade jag tillslut fem blåsor totalt. Två fyllda med blod och tre fyllda med vätska. Jag blev liksom tvungen att ta mig fram genom att gå på utsidan av fötterna vilket gjorde att jag såg oerhört fånig ut.

När jag kom hem från jobbet så slog mig tanken, bara för att jag inte kan gå så behöver ju inte det nödvändigtvis innebära att jag inte kan springa! Sagt och gjort! Jag snörade på mig mina Kayano och stack ut och sprang helt enkelt. 10 kilometer gick bra även om det var riktigt skönt att få av sig skorna när jag kom hem. Ett behagligt pass i 4:30-fart (som farbror Staffan skulle ha sagt). Medelpulsen var 143 och maxpulsen var 157.


Dagens låt är "Personal Jesus" med Johnny Cash.
 

 

Till min förvåning upptäckte jag när jag gick upp från sängen idag att blodblåsan på stortån har utökat sitt territorium. Gårdagens pass gjorde honom helt enkelt lite förbannad och gjorde honom större, eller rättare sagt, dubbelt så stor. Nu sitter jag så klart och funderar på hur det kommer att gå på kvällens badminton. Det är ju lite svårt att röra sig snabbt och explosivt ifall man går på utsidan av fötterna. Men det märker jag väl. Jag är ju inte den som lämnar walk-over i första taget.

 

 

E1410 heter Monostärkelsefosfat och är ett stabiliserings- och förtjockningsmedel. Framställs av stärkelse från t.ex. potatis, vete eller majs, som modifieras med hjälp av kemiska processer. Används i t.ex. i såser, chutney, kött- och fiskprodukter, godis och bageriprodukter. Inga kända hälsorisker.

Staffan

Farbror Staffan...Hördu du du... ;)

Kan tänka mig att det var skillnad att snöra på sig Kayanosarna efter barfotaäventyren.Punktera eller inte punktera är väl den gamla tvistefrågan när det gäller blåsor.

Julle

Mycket bra låt idag!

Helly

Fick mig ett gott skratt när jag läste ditt inlägg - Jag menar hur kan man ens få för sig att springa barfota?Du verkar vara en skön kille. Spring lugnt men var rädd om dina föttter du har ju bara två ;)

Therese

Hallå!

Sent omsider har jag hittat hit också, äntligen. :) Du har ett härligt språk! Men för en nybörjarläsare, vad är grejen med e-numren?Och förresten, blodblåsor är inget att leka med. Det är just en blodblåsa som har orsakat tandagnisslan och segdragen smärta på min ena fot (eller ja, egentligen är det väl orsaken till blåsan som är orsaken till det onda, men du kanske fattar...). Jag tänkte att det läker väl och sprang på, tills det sen inte gick längre en dag. Och då gick det verkligen inte alls. Flipflops var enda "skon" som funkade, varje steg var som ett knivhugg och jag kunde inte sova pga smärtan ibland. Nu kanske det inte behöver bli så för dig, men det kan ju vara en idé att låta det läka innan det blir värre. :)

Anna

En riktigt bra låt. Härligt tempo. Hoppas foten mår bättre snart. Blåsor kan göra så in i helveeeetes ont.

Johan

Det som inte dödar härdar:)

John

Staffan:

Kayano funkar finfint när man behöver lite extra dämpning. Det där med punktering har jag gått och tänkt på i två dagar nu. Med tanke på att det inte är värre än vad det är så låter jag dem vara. Vill inte reta upp dem i onödan :).Julle:

Cash is king! Eller king in black kanske..Helly:

Jag ÄR en skön kille som springer barfota. Testa någon gång så lovar jag att du kommer att älska det. Det finns ingen sko i världen som är så skön att man inte vill ta av sig den tillslut :).Therese:

Jag skall ta vara på dina råd... Fast kanske inte än för jag hade tänkt att springa 20 km imorgon ;).Vad det gäller mina kära E-nummer så tänkte jag från början ungefär som dig men sen rullade det på och av någon anledning så är det många som uppskattar dem. Jag rekommenderar alla att läsa "Den hemliga kocken" av Mats-Erik Nilsson. Har man läst den boken så är det sen omöjligt att ignorera alla konstiga siffror på våra livsmedel.Anna:

Det gungar på ganska bra. Tycker den är bättre än originalversionen av Depeche Mode.Blåsorna har jag nog snart skrämt iväg. De vet ju om att de bara är i vägen så de kommer förmodligen dra snart :).

John

Johan:

Precis! Du har fattat vad det handlar om. Men glöm inte bort att en Björn härdar sällan. Jag antar att du inte har skaffat något spjut än.