Midnattsloppet 2010

Jag är lite stel i benen idag även om det bara var 10 km det handlade om igår. Det jobbigaste kanske inte var själva loppet utan väntan på att få starta. Jag kom ner till Göteborg strax innan fyra och parkerade i parkeringshuset bakom Svenska mässan. Sedan promenerade jag in till Stadium och hämtade mitt chip och min starttröja. Det var lite kö och butikspersonalen visade ganska tydligt att det var trötta på att dela ut tröjor när de framtvingat önskade lycka till.


Kön till utlämningen

Hämtning av starttröjan


 

Därefter hade jag tre mål. Det första var att ta mig till Naturkompaniet för att prova ut ett par Fivefingers. Modellen heter KSO som jag är ute efter. Tyvärr visade det sig att det var helt slutsålt. Inte bara hos detaljisterna utan även hos tillverkaren. Något leverensdatum hade de inte fått. Snacka om att barfotalöpningen har exploderat. Jag fick iaf hålla i en sko med storlek 38, närmare än så kom jag inte.Något för liten

KSO


 

Därefter tänkte jag att jag skulle hitta ett par kompressionsstrumpor vilket inte heller var någon större framgång. Stadium hade knappt hört talas om det hela (vilket är ganska dåligt. De borde kanske börja bevaka lite löparbloggar så att de vet vad de kan tjäna pengar på). Mitt sista hopp blev tillslut Löplabbet och när jag väl hittade butiken så visade det sig att de stängde redan kl. 16.Blir till att beställa från nätet

CEP Kmpressionsstrumpa 

Mål nummer tre var ett mål i mer bokstavlig talan, nämligen mat. Först gick jag på jakt efter någon form av kvalitativ mat men hungern sa till slut ifrån så jag hamnade på Burger King. Kalorier som kalorier som Rune Larsson skulle sagt.Kalorier som kalorier


 

Klockan hade inte blivit särskilt mycket så klockan halv sju gick jag till Heden och kollade på några killar som lirade lite fotboll. Sedan efter att ha druckit en liter vatten och fått i mig en mix av nötter och torkad frukt så somnade jag på läktaren.

 

Vaknade sedan tillslut utav att bandet hade börjat spela. Ruskigt duktiga musiker som leddes av en gotlänning som försökte få fart på den lilla skara folk som hade dykt upp. Efter att ha lyssnat på allt från Bob Marley till Arja Saijonmaa promenerade jag tillbaka till bilen och lämnade alla värdesaker. Blev dessutom grundlurad av GT som lovade en STOR guide till Midnattsloppet som visade sig innehålla en sida med en tredjedels onödig text.Bandet


Lugnet före stormen

Lugnet före stormen


Stora rubriker


Dåligt innehåll


 

Tillbaka på Heden var det nu fullt med glada löpare som börjat förbereda sig för loppet. Gulgröna tröjor så långt ögat kunde nå. Efter fyra kisspauser var det tillslut dags. Efter uppvärmning ledd av Friskis & Svettis stod man sedan tillslut och väntade på startskottet. Snabba till vänster och de som tog det lite lugnare till höger (var det sagt). Problemet var bara det att jag förmodligen hamnat i fel startgrupp. Tillslut sysselsatte jag mig med att beordra löparna framför att öka.


Banan

 

 

Efter 5-6 km började det lossna lite i klungan och man kunde få ett jämnare tempo. Banan gick över spårvagnsspår och kullersten. Påhejad av överförfriskade pubbesökare flög det gulgröna lemmingtåget genom Göteborgs mörka gator. På vissa ställen kunde man till och med känna lukten av etanol som låg tjock i den varma augustikvällen.

 

När jag kom ut på Vasagatan tog jag sikte på en löpare framför mig och tillsammans drog vi på och höll ett tempo runt 3:40 hela vägen in i mål. Jag var trött och helt slutkörd när jag äntligen mottog min första Midnattsloppmedalj som jag lovar inte kommer att bli den sista. Tiden blev 41:08 och placeringen 197!Medaljen

Jenny

Bra sprunget! Jag var själv i Göteborg och tittade på alla som sprang....lite sugen blev jag allt!

Sandra Johansson

3:40 tempo? Herrejösses Amalia! Vad fick du för tid? Duktigt!

Bosse

Bra insats! Tycker inte att du ska vara missnöjd. Jag startade själv i grupp 6 och hade ett fasligt sjå att mota undan folk i vänsterfilen. Det var bara att inse att det inte gick att springa fort och njuta av stämningen istället.

Staffan

Hur kan man skriva en hel lång race report men utelämna allt som andas tid, resultat/placering ;)Att avsluta ett millopp i 3:40-fart är ju ett styrkebesked eller visar på att det var för trångt i början!

john

Jenny:

Tack så mycket! Jag tycker definitivt att du skall springa nästa år. Det är lika roligt som det såg ut :).Sandra:

Det var just på slutet som det fanns utrymme att trycka på lite. Hoppas du hittat söndagens första inlägg. Är ganska nöjd trots allt.Bosse:

Ja, det var helt klart något trångt. Nästa år blir det att starta i en grupp över så att man får springa med likbördiga.Staffan:

Ledsen Staffan. Hoppas det klarnade något efter måndagens inlägg :).

Johan

Bra gjort! Sprang du med ett leende;)

john

Hehe, till viss del. Jag surnade nog till lite några gånger när jag inte kom fram. Men jag valde att surna till bakom de största löparna så att jag samtidigt kunde spara lite energi genom att undvika allt för stora molekylkrockar :).

Sofi

Tack för kommentaren om gröt! Jag står mig faktsikt också mycket bättre på ägg.Kompressionsstrumpor finns på apoteket! Men du kanske är ute efter några speciella tränings-kompressionsstrumpor? :D

Coyntha

Vilket bra lopp du sprang! Kul!

Du är så snabb!

Tack för besöket hos mig :)