Blodblåsor

Det blev ett andra pass på söndagen som planerat. Efter 3 km uppjogg snörade jag av mig skorna för att påbörja mitt längsta barfotapass någonsin. Asfalten var till stor del torr med undantag för några vattenpölar som jag fick ta gasellsprång över. Underbart att springa barfota på asfalt även om man känner sig minst sagt uttittat när man springer i centrala Jönköping. Mina två kilometer med nakna fötter avklarades i 4:15-fart vilket innebar att jag gick i mål efter åtta och en halv minut. Medelpulsen var 151 och maxpulsen var 157.

Lyckan satt i fram tills jag rengjorde mina fötter. Två besynnerliga blodblåsor hade dykt upp på min högerfot, En på stortån och en på hans granne. Funderar på om det kan bero på att pronerar mer på högerfoten efter en ganska kraftig stukning för ett par år sedan. Troligtvis. Det gör lite ont att gå så klart men lite måste man ju härdas.


Dagens låt är "Ride the Lightning" med Metallica.

Veckan som gått var riktigt bra både mängdmässigt och kvalitetsmässigt. En kort summering visar följande:


Måndag: 22 kilometer på varierande underlag varav en hel del terräng.

Tisdag: Intervallträning i form av badminton i 50 minuter (som tyvärr slutade med förlust).

Onsdag: 13,5 kilometer på varierande underlag med inslag av brännässlor och sumphål.

Lördag: 10 kilometer morgonjogg på asfalt och grus.

Söndag: 5 kilometer morgonjogg på asfalt och grus.

Söndag: 5 kilometer jogg på asfalt varav 2 kilometer barfota.

Med andra ord avklarades 55 kilometer fördelat på fem löppass plus 50 minuter jagning av fjäderboll.


E1404 är oxiderad stärkelse som fungerar som stabiliseringsmedel samt förtjockningsmedel. Framställs av stärkelse från t.ex. potatis, vete eller majs, som modifieras med hjälp av kemiska processer. Används i t.ex. såser, kött- och fiskprodukter, godis och bageriprodukter. Inga kända hälsorisker.