Don't mess with da blodblåsa

En smärtsam måndag var det igår på grund av mina barfotastrapatser. Efter mer noggrann inspektion av fossingarna hittade jag tillslut fem blåsor totalt. Två fyllda med blod och tre fyllda med vätska. Jag blev liksom tvungen att ta mig fram genom att gå på utsidan av fötterna vilket gjorde att jag såg oerhört fånig ut.

När jag kom hem från jobbet så slog mig tanken, bara för att jag inte kan gå så behöver ju inte det nödvändigtvis innebära att jag inte kan springa! Sagt och gjort! Jag snörade på mig mina Kayano och stack ut och sprang helt enkelt. 10 kilometer gick bra även om det var riktigt skönt att få av sig skorna när jag kom hem. Ett behagligt pass i 4:30-fart (som farbror Staffan skulle ha sagt). Medelpulsen var 143 och maxpulsen var 157.


Dagens låt är "Personal Jesus" med Johnny Cash.
 

 

Till min förvåning upptäckte jag när jag gick upp från sängen idag att blodblåsan på stortån har utökat sitt territorium. Gårdagens pass gjorde honom helt enkelt lite förbannad och gjorde honom större, eller rättare sagt, dubbelt så stor. Nu sitter jag så klart och funderar på hur det kommer att gå på kvällens badminton. Det är ju lite svårt att röra sig snabbt och explosivt ifall man går på utsidan av fötterna. Men det märker jag väl. Jag är ju inte den som lämnar walk-over i första taget.

 

 

E1410 heter Monostärkelsefosfat och är ett stabiliserings- och förtjockningsmedel. Framställs av stärkelse från t.ex. potatis, vete eller majs, som modifieras med hjälp av kemiska processer. Används i t.ex. i såser, chutney, kött- och fiskprodukter, godis och bageriprodukter. Inga kända hälsorisker.

Blodblåsor

Det blev ett andra pass på söndagen som planerat. Efter 3 km uppjogg snörade jag av mig skorna för att påbörja mitt längsta barfotapass någonsin. Asfalten var till stor del torr med undantag för några vattenpölar som jag fick ta gasellsprång över. Underbart att springa barfota på asfalt även om man känner sig minst sagt uttittat när man springer i centrala Jönköping. Mina två kilometer med nakna fötter avklarades i 4:15-fart vilket innebar att jag gick i mål efter åtta och en halv minut. Medelpulsen var 151 och maxpulsen var 157.

Lyckan satt i fram tills jag rengjorde mina fötter. Två besynnerliga blodblåsor hade dykt upp på min högerfot, En på stortån och en på hans granne. Funderar på om det kan bero på att pronerar mer på högerfoten efter en ganska kraftig stukning för ett par år sedan. Troligtvis. Det gör lite ont att gå så klart men lite måste man ju härdas.


Dagens låt är "Ride the Lightning" med Metallica.

Veckan som gått var riktigt bra både mängdmässigt och kvalitetsmässigt. En kort summering visar följande:


Måndag: 22 kilometer på varierande underlag varav en hel del terräng.

Tisdag: Intervallträning i form av badminton i 50 minuter (som tyvärr slutade med förlust).

Onsdag: 13,5 kilometer på varierande underlag med inslag av brännässlor och sumphål.

Lördag: 10 kilometer morgonjogg på asfalt och grus.

Söndag: 5 kilometer morgonjogg på asfalt och grus.

Söndag: 5 kilometer jogg på asfalt varav 2 kilometer barfota.

Med andra ord avklarades 55 kilometer fördelat på fem löppass plus 50 minuter jagning av fjäderboll.


E1404 är oxiderad stärkelse som fungerar som stabiliseringsmedel samt förtjockningsmedel. Framställs av stärkelse från t.ex. potatis, vete eller majs, som modifieras med hjälp av kemiska processer. Används i t.ex. såser, kött- och fiskprodukter, godis och bageriprodukter. Inga kända hälsorisker.

Solglimt

Jag började dagen på ungefär samma vis som jag gjorde igår, nämligen med ett litet löpningspass. Idag var det ganska varmt då det visade sig att solen faktiskt kan värma fortfarande. Det blev bara en halvmil, som precis som igår, mest handlade om att mixtra med tekniken. Jag märker att det inte gör lika ont i knät när jag får fram höften ordentligt. Det blir ett helt annat flyt i steget också. Under andra hälften av dagens pass exprimenterade jag lite med framfotsisättningen. Detta löpsteg börjar kännas mer naturligt. Efter Lidingö så kommer jag successivt skrota det gamla löpsteget helt. Det vore ju dock kul ifall man någon gång kan få tag i ett par FiveFingers, och apropå det, ikväll blir det 2 km barfota. Skall bli grymt kul!


Dagens låt är "Shine A Light" med The Rolling Stones.