Ibland glömmer jag

Hård benträning blev det på onsdagsförmiddagen. Lite kul att experimentera med de övningar som man kunnat följa på pulstagning de senaste veckorna. För att öka belasningen går det ju lätt att komplimentera med lite vikter.

Jag vågar inte tänka på vad det skall bli av dagen om man vaknar med en gammal Orup-låt på hjärnan. Men den dagen har i alla fall kommit.

Dagens låt är "Jag blir hellre jagad av vargar" med Orup.


 

 

Har man väl gett sig in i tillsatsernas skrämmande värld så är inte steget långt till de kemikalier som vi utsätts för i kosmetika, elektronikartiklar och kläder. Jag har konstaterat att man enkelt kan byta ut en hel del produkter i badrummet till mer skonsamma alternativ. Triclosan är ett antibakteriellt ämne som man ibland kan hitta i tandkräm, deodoranter och sportkläder vilket vi alla bör undvika. Aluminium är heller inte helt ovanligt i deodoranter vilket jag fann i den jag använde.

I annan kosmetika och hudkrämer kan man även hitta mjukgörande ftalater och det hormonlika konserveringsmedlet paraben vilket inte heller är trevligt för vår kropp. Om du inte lider av allt för torr hud så finns det ett varumärke i hälsobutikerna som heter Rapsodine som är baserat på rapsolja och har mycket trevliga egenskaper. Bodyshops artiklar brukar man kunna lita på också.

När det kommer till kläder så är ju ekologisk bomull att föredra. De kemikalier som vanligtvis används i våra kläder har förmodligen bara den funktionen att de skall se snygga ut en längre tid men riktigt ohälsosamt för vår kropp. Så tänk på att tvätta alla kläder innan du använder dem första gången. Ekologisk bomull i sängkläderna är kanske den viktigaste investeringen då man trots allt tillbringar en hel del tid i sängen oavsett om man är nykär eller inte.


Vi fortsätter med lite nyttiga löparövningar. Nästa övning ger dig styrka i höfterna.
Äntligen kommer forskningen som ger förklaringen till mitt korta minne i min hemmamiljö. Många gånger får jag kritik över att jag glömmer en del saker som min bättre hälft informerar mig om. Till mitt försvar kan jag nu tillägga att män får dåligt minne i sällskap med vackra kvinnor. Forskare vid Radbouduniversitetet i Nijmegen, Holland, har BEVIS på att vackra kvinnor gör män tröga. Ett kort samtal med en vacker kvinna gör att mannen minns sämre. Man är helt enkelt så koncentrerad på att imponera på kvinnan att det inte blir över någon kraft att lösa andra uppgifter. Ju mer attraktiv mannen upplever kvinnan, desto sämre blev minnesförmågan.

Så nu vet du älskling ;-)

E249 är ett konserveringsmedel som bl.a. hämmar tillväxten av bakterien Clostridium botulinum. Ämnet är en biprodukt vid renframställing av nitrat ur chilesalpeter och används i blandning med koksalt, kallat nitritsalt, till charkuterivaror. E249 anses olämpligt för barn under sex månader. Omdiskuterat ämne med cancereffekt i vissa djurförsök.

Smaken på Dolmio pastasåser kan väl diskuteras men den saknar i alla fall tillsatser. Är du van vid skolmat så funkar den kanske.


Emelie K

Vill bara säga att jag tycker din blogg är grym. Gillar den avslutande delen med tips om bra mat!

Nu är det full fart mot Varvet. Sprang mitt första 15 km pass i tisdags vilket kändes riktigt bra, kändes dock inte lika bra i kroppen dagen efter :) Tänkte fråga dig om tips på hur man ska träna samt om man ska tänka på något speciellt med kosten sista veckan då varvet är. Tack!