Pommes med två ingredienser

Ingen löpning under gårdagen utan tre timmars studier blev det istället. Idag kommer jag nog hinna med ett trevligt uppiggande pass i det sköna vädret. Med tanke på att jag blir gräsänkling ikväll så kanske jag tar ett längre pass än vanligt.

Dagens låt är "Love Is My Drug" med John ME. Fråga mig inte varför jag vaknade med denna låt på hjärnan för jag har inte den blekaste aning. Jag hittade en akustisk version som verkar vara inspelad av Mattias Edlund själv vilket är en tio gånger bättre version än originalet. På något sätt så förstår jag texten bättre när den framförs på detta sätt. Jag vet inte om han försöker säga något med tanke på trumsetet som står bakom som med all säkerhet tillhörde hans gamla band.


 

 

Skulle det nu vara så illa att du redan lyckats skada dig på något vis så kommer här fyra bra övningar som får dig på banan snabbare.
E250 heter Natriumnitrit och är konserveringsmedel som bl. a. hämmar tillväxten av bakterien Clostridium botulinum. Ämnet är en biprodukt vid renframställing av nitrat ur chilesalpeter. Används i blandning med koksalt, kallat nitritsalt, till charkuterivaror. E250 är ett omdiskuterat ämne med cancereffekt i vissa djurförsök.


Från Gården kan du köpa pommes som bara innehåller potatis och kallpressad rapsolja. Trots att de inte innehåller några konserveringsmedel så är hållbarheten 2 år efter produktion. Man kan ju därför undra syftet med konserveringsmedel.


 

 

Då var det dag äntligen för fredagsfräckisen!


Det satt en karl i herrbastun, och plötsligt fick han världens stånd.
Han visste inte riktigt vad han skulle göra, men då reser han sig och vrålar.
- Jag måste ha en kvinna, jag måste ha en kvinna, nu med en gång
En annan kille i bastun sa då till honom.
- Stå inte där och vråla, gå in i dambastun istället.
Han rusar in i dambastun och fortsätter vråla, med fortsatt könet i hårt stående läge.
- Jag måste ha en kvinna, jag måste ha en kvinna, nu med en gång.
En kvinna som sitter i dambastun blir förbannad, reser sig upp,
tar en skopa kallt vatten och slänger på det ståndaktiga könet.
Mannen mister genast erektionen och tittar ner på petter-niklas besviket och utbrister:
- Var du bara törstig din lille jävel!

 

Ibland glömmer jag

Hård benträning blev det på onsdagsförmiddagen. Lite kul att experimentera med de övningar som man kunnat följa på pulstagning de senaste veckorna. För att öka belasningen går det ju lätt att komplimentera med lite vikter.

Jag vågar inte tänka på vad det skall bli av dagen om man vaknar med en gammal Orup-låt på hjärnan. Men den dagen har i alla fall kommit.

Dagens låt är "Jag blir hellre jagad av vargar" med Orup.


 

 

Har man väl gett sig in i tillsatsernas skrämmande värld så är inte steget långt till de kemikalier som vi utsätts för i kosmetika, elektronikartiklar och kläder. Jag har konstaterat att man enkelt kan byta ut en hel del produkter i badrummet till mer skonsamma alternativ. Triclosan är ett antibakteriellt ämne som man ibland kan hitta i tandkräm, deodoranter och sportkläder vilket vi alla bör undvika. Aluminium är heller inte helt ovanligt i deodoranter vilket jag fann i den jag använde.

I annan kosmetika och hudkrämer kan man även hitta mjukgörande ftalater och det hormonlika konserveringsmedlet paraben vilket inte heller är trevligt för vår kropp. Om du inte lider av allt för torr hud så finns det ett varumärke i hälsobutikerna som heter Rapsodine som är baserat på rapsolja och har mycket trevliga egenskaper. Bodyshops artiklar brukar man kunna lita på också.

När det kommer till kläder så är ju ekologisk bomull att föredra. De kemikalier som vanligtvis används i våra kläder har förmodligen bara den funktionen att de skall se snygga ut en längre tid men riktigt ohälsosamt för vår kropp. Så tänk på att tvätta alla kläder innan du använder dem första gången. Ekologisk bomull i sängkläderna är kanske den viktigaste investeringen då man trots allt tillbringar en hel del tid i sängen oavsett om man är nykär eller inte.


Vi fortsätter med lite nyttiga löparövningar. Nästa övning ger dig styrka i höfterna.
Äntligen kommer forskningen som ger förklaringen till mitt korta minne i min hemmamiljö. Många gånger får jag kritik över att jag glömmer en del saker som min bättre hälft informerar mig om. Till mitt försvar kan jag nu tillägga att män får dåligt minne i sällskap med vackra kvinnor. Forskare vid Radbouduniversitetet i Nijmegen, Holland, har BEVIS på att vackra kvinnor gör män tröga. Ett kort samtal med en vacker kvinna gör att mannen minns sämre. Man är helt enkelt så koncentrerad på att imponera på kvinnan att det inte blir över någon kraft att lösa andra uppgifter. Ju mer attraktiv mannen upplever kvinnan, desto sämre blev minnesförmågan.

Så nu vet du älskling ;-)

E249 är ett konserveringsmedel som bl.a. hämmar tillväxten av bakterien Clostridium botulinum. Ämnet är en biprodukt vid renframställing av nitrat ur chilesalpeter och används i blandning med koksalt, kallat nitritsalt, till charkuterivaror. E249 anses olämpligt för barn under sex månader. Omdiskuterat ämne med cancereffekt i vissa djurförsök.

Smaken på Dolmio pastasåser kan väl diskuteras men den saknar i alla fall tillsatser. Är du van vid skolmat så funkar den kanske.


Färdiga pannkakor

Jag tror att Pierre har börjat med droger. Hur har han annars kunnat få övermänskliga reflexer helt plötsligt? Gårdagens badminton var nog bland det mest ansträngande jag gjort. Trots att jag pressade mig till det yttersta så räckte det bara till ett oavgjort resultat. Medelpulsen letade sig enda upp till 158 och maxpulsen blev 174. Riktigt bra pass utan känningar i varken knän eller benhinnor.


Dagens låt är "I Need You Now" med Agnes.
Vi fortsätter att stretcha och snygga till IT-bandet. Allt för våra kära knäns skull.E242 heter Dimetyldikarbonat och är ett syntetiskt framställt konserveringsmedel som används i läsk, flytande tekoncentrat och alkoholfritt vin. Inga kända hälsorisker.Björnerud gård har färdiga pannkakor som är KRAV-märkta och helt utan tillsatser. Jag skall väl inte gå in på det här med matlagning igen men jag tror inte någon är villig att påstå att det är kul att stå och steka sexmiljarder pannkakor som man äter upp på en minut. Jag har inte själv testat Björnerud gårds pannkakor men slipper man göra skiten själv så måste det ju smaka utsökt i munnen.