Slutspelat för no.13

I enlighet med den nya onsdagstraditionen så befann jag mig idag på gymmet för att bygga lite på storkbenen. Det blev ganska tuff träning även om jag inte nådde upp till 140 kg i knäböj som lovat utan jag vek mig på 120. Nya tag nästa onsdag med andra ord. Imorgon får det bli träningsfri dag varken jag vill eller inte. Måste plugga hela kvällen för att återfå kontrollen. Det börjar dessutom närma sig tentadags nu i oktober. Men löpning blir det på fredag precis som vanligt.

Idag meddelade Mats Sundin vid en presskonferens att han lägger skridskorna på hyllan. Vid 38 års ålder så är det tydligen dags för hockeyfenomenet att gå i pension. Här följer en "liten" lista över Suddens bravader:

Rekord

 • NHL-rekordet för flest övertidsmål (15)
 • Rankad 20:e genom alla tider i antalet mål i NHL (564)
 • Rankad 31:a genom alla tider i antalet assist i NHL (785)
 • Rankad 25:e genom alla tider i antalet poäng i NHL (1349)
 • Första europeiske spelaren att draftas som nummer 1 i NHL-draften 1989 av Quebec Nordiques
 • Förste svenske spelare att nå 500 mål i NHL
 • Flest mål, assist och poäng av svenska spelare
 • Har gjort flest mål och poäng genom tiderna i Toronto Maple Leafs
 • Flest säsonger som lagkapten för ett NHL-lag, endast icke nordamerikaner räknade. Lagkapten sedan -97.
 • Hans femhundrade mål var samtidigt ett hat-trick, shorthanded och ett övertidsmål.
Meriter
 • TV-pucken 1986
 • Världsmästare 1991, 1992, 1998
 • Svensk mästare 1990
 • OS-guld 2006
 • Viking Award 1993, 1994, 1997 och 2002
 • Mark Messier Leadership Award 2008
 • NHL All Star Match 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2004
 • NHL Second All-Star Lag 2002, 2004
 • Elitserien i ishockeys All star-lag 1991, 1992, 1994, 1997, 1998 och 2002

 

Avslutningsvis kan jag berätta att risken för att dö av hjärtproblem minskas med hela 50 procent om du är i bra fysisk form. Motion är det effektivaste sättet att få starkt hjärta och ett friskt cirkulationssystem.
Se nu till att ha en fortsatt trevlig torsdag. Här kommer lite bilder som kanske stimulerar humöret något.Det tar sig sa pyromanen

Känns oerhört skönt efter badmintonmatchen även denna småkyliga tisdagskväll. Denna tisdag slutade matchen 3-1 till hemmalaget. Reflexerna var magnifika och de stenhårda smasharna satt långt ute i krysset. Det får bli tisdagstradition helt enkelt och får tjäna som riktig egoboost. Medelpulsen låg på 149 och maxpulsen på 170.

I morgon blir det hård benträning och det lutar mot tung knäböj med åtminstone 140 kg på stången. Har idag planerat in ett långdistanspass för löpningen också. Den 16:e oktober är det 15 kilometer som gäller. Bra att ha något att se fram emot och då lär man skita i vilket väder det är också. Bra träning med ett lite längre pass emellanåt och det bör väl stärka karaktären något.


Coleman värmer upp i knäböjIdag sörjer svenska folket Uffe Larsson. Ryssland är åter i fondtoppen. Riktpriset för en liter 95 oktanig bensin ligger på 12,04 kr och ett svenskt företag har kommit på ett sätt för lata nyblivna mammor att slippa röra på sig ännu mer. Så gnäller du för att magen putar och brösten hänger ner till midjan, då är det bara att suga ut lite fett från magen och därefter spruta in det i brösten. Ingreppet kostar 40 000 riksdaler så när man ändå är igång så kan man ju lika gärna ta lite av fettet från hjärnan och spruta in det också.


Gör som Lolo Ferrari. Skaffa juver.För att orka med ett långdistanslopp så gäller det att fylla på ordentligt med kolhydrater och det finns en hel del olika sätt och gå tillväga på under den här uppladdningsfasen. Detta kommer jag så klart att komma tillbaka till i vår när det börjar bli dags. Om man inte tillför kroppen tillräckligt med energi utan gör åt med mer än vad som finns tillhands då kan man sluta som dessa båda kvinnor som deltog i Ironman 1997.


I Metro idag kan man läsa en intressant artikel om löparskor där man hävdar att gummit i träningsskor är färskvara. Därför kan det vara klokt att inte köpa löparskor på rea som ni förstår. Gummit blir tillslut hårt och skon tappar sin dämpning. Här kommer tre tips för dig som har kommit igång med löpningen:

Byt ofta. Byt skor efter 150–200 mil. Alltså om du springer 10 mil i veckan ska du köpa nya skor så ofta som var 15-20 vecka. Ha gärna två par som du alternerar mellan.

Duscha skorna. Tvätta aldrig dina löparskor i tvättmaskinen. Duscha i stället av dem med varmt vatten, inifrån och ut, så du får bort smuts och grus. Torka av och låt sedan skorna självtorka.

Växla för årstiden. Springer du på vintern kan det vara bra att investera i ett par vinterlöparskor. Inte så mycket för dämpning utan mer för att de kommer med piggar för minskad halkrisk. Att halka är en vanlig orsak till att man skadar sig.

Kör hårt nu och tänk på att det är bara du som sätter gränsen för vad du kan prestera.


Savannah Sanitoa deltog i friidrotts-VM i Berlin

Biceps återfunnen

Tidigare idag besökte jag ett av de lokala gymmen och visst hittade jag mina gamla biceps som låg där och skräpade i ett hörn.  Fann även triceps och mina pecs så morgondagens Badminton lär bli intressant. Men efter förra veckans seger så kanske jag inte ens märker av någon träningsvärk utan krigar vidare på adrenalinresterna från denna triumf. I vilket fall så är jag laddad för att köra ytterligare ett benpass på onsdag. Får bli onsdagstradition helt enkelt. Träning av benen kommer att göra succé på löpningsscenen. Starka ben skall det bli som krossar tidigare prestationer på Göteborgsvarvet.

Trollhättan håller andan tillsammans med svenska folket. Kommer affären att gå igenom frågar sig alla. Och det är ju faktiskt ingen som verkar ha något svar på detta men klart är att vi får ett svar denna vecka. Största ägaren av Koenigsegg lär vara den norska designern och entreprenören Bård Ekers så det slutar väl med att hela skiten blir norskt tillslut i vilket fall.Visste ni förresten att badminton kallades för Poona och kom ursprungligen från Indien på 1860-talet. Brittiska officerare började utöva spelet och tog med sig den hem till Storbritannien. Spelet gjorde där succé vid en fest hos hertigen av Beaufort. Hertigens egendom hette Badminton House och låg i Gloucestershire. Namnet på sporten kommer från uttrycket "det spel som spelas på Badminton".

Avslutningsvis kan jag bara poängtera vikten av att äta tillräckligt med frukt och glöm inte att raka er. Det ser så mycket trevligare ut utan skägg.