Fjädrar vilken nyttig promenad

Mycket trevligt gympass idag, med gott om plats. Jönköpingsborna hade tydligen annat för sig och jag fick nästan hela gymmet för mig själv. Benträningen går framåt vilket dagens åtta på 120 bevittnar. Inga problem över huvud taget. Däremot sexan på 130 var något jobbigare. Onekligen växer jag på underkroppen och krymper på överkroppen. Jag väger nämligen lika mycket som tidigare trots att jag inte tränar muskelgrupp för muskelgrupp.
Beviset för detta var gårdagens shopping. Inhandlade en ny skjorta dagen till ära. Det uppstod dock problem i provhytten då jag konstaterade att storlek medium fick mig att se ut som en Michelingubbe. Aldrig kul att vara man i sina bästa år och behöva köpa en skjorta i storlek small. Det var i alla fall vad som skedde.
Jag får helt enkelt vara nöjd med min något mindre kroppsstorlek. Hoppas bara att benen inte blir för stora.

Bungypump heter den nya svenska uppfinningen och innovationen från Kramfors. Bungypump ser ut som en vanlig gåstav men inuti sitter det en fjäder. Med hjälp av den slipper man stötar när man sätter ner staven. Men det stora pluset är att när man trycker ner staven så motsvarar detta en vikt på cirka fyra kilo. Under en timmes promenad hinner du pressa ner 16 ton. Med andra ord får man bra överkroppsträning på köpet.
– Man skulle kunna jämföra bungypump walking med att paddla kajak fast på land, man roterar med bålen och aktiverar muskler i bål, ryggrad, axlar, armar och skuldror.
Berättar Rickard Goclon som är personlig tränare till tidningen Metro.
Helt OK uppfinning tycker jag. Jag tillhör väl kanske inte dem som kommer att prova staven. Men jag är helt säker på att den gör nytta.


Rickard tillsammans med den svenska innovationen
För er som inte har vaccinerats mot svininfluensan så kommer här mitt tips.
Se till att träna ordentligt under åtminstone 5 timmar i veckan och se till att din kropp är fylld med vitaminer. Själv använder jag MiviTotal varje dag. MiviTotal är ett komplett kosttillskott med alla tänkbara vitaminer och mineraler. Du köper det i flytande form i flaska och givetvis så smakar det skit. MiviTotal finns i de flesta hälsobutiker. Själv beställer jag ifrån Gym grossisten. De har bra priser och snabba leveranser.
Jag vitaminboostar även med hjälp av brustablett varje morgon. Bara c-vitamin dock. Enda tillskottet jag litar på när det kommer till brustabletterer. Askorbinsyra tas nämligen enkelt upp av kroppen.
Apoteket har en brustablett som heter Vitamax som det ofta är bra pris på. Ananas Papaya är kanon att skölja ner MiviTotal med.
Om det funkar? Jo, själv har jag inte haft minsta lilla förkylning på nära tre år så det funkar i alla fall för mig.
Fast om man motionerar regelbundet och tar sina vitaminer men struntar i att tvätta händerna regelbundet. Då tror jag mycket väl att man kan lyckas få både det ena och det andra. Så tänk på hygienen.


Nu skall jag göra mig i ordning för inflyttningsfest. Hoppas att ni får en trevlig kväll och en pigg och munter söndag.

Cya!

Spice up your life

Inget gympass idag tyvärr. Var tvungen att jobba över vilket gjorde att tiden inte räckte till. Får helt enkelt träna imorgon förmiddag istället. Måste ju få på vinterdäcken också. Med stora feta dubbar! Ska bli skönt att få slita på asfalten lite igen.
Till min stora glädje fick jag beskedet om en avklarad marknadskommunikationskurs idag. Känns himla bra. Nu slipper jag tänka på det. Nu väntar bara domen efter kursen i e-commerce. Sen kan man helt fokusera på internationell marknadsföring samt ekonomistyrning av projekt. Somnar nästan av bara ordet. Men det blir säkert kul.

Apropå marknadskommunikation. Pepper+Fuchs illustrerade sin reklam för ett positionsmätningssystem med en lättklädd kvinnorumpa. Men RO köper inte den kopplingen, som de kallar ”unken och förlegad”, och fäller reklamen.
Enligt annonsören visar bilden en volleybollspelare som gör ett tecken för att beskriva hur spelarna ska positionera sig. Därför finns det koppling till produkten, menar man.
Jo, volleyboll är ju förmodligen det första man tänker på när man ser reklamen.
Gurkmeja är den krydda som ser till att curryn får dess fina gula färg. Nu har brittiska forskare kommit fram till att gurkmejan kan ta död på cancerceller. Curcumin är det ämne i gurkmejan som verkar ha denna effekt.
Så med andra ord, det är fritt fram att elda på i häcken när du kör bil, men se till att du konsumerar en jäkla massa curry.

Imorgon är det Halloween och för min del blir det inflyttningsfest hos en kollega till Matilda. Skall bli trevligt hoppas jag, men lugnt om jag känner mig själv. På lördag är det ju milen igen då funkar det ju inte med etanolångor som försurar Munksjön.
Jag vet inte hur er vecka har varit. Jag är i alla fall dödstrött och jag vet att jag kommer att sova riktigt gott i natt. Akta er för spökena i helgen och tänk på att vara rädda om er.

Be well


Huliganer till Jönköping

Det blev en kall halvmil denna torsdagskväll. Nu känner man av den kyliga luften i lungorna och blodsmaken var därför ett faktum. I helgen blir det nog till att investera i ett lite tjockare löparplagg.
Farten var bra idag och sluttiden hamnade på 19 friska minuter. Pulsen gick upp något. Vi fick en medelpuls på 156 och en maxpuls på hela 165.
Imorgon skall det bli skönt med ett gympass och träning för hela kroppen. Som ni minns så blev jag hypokondrisk i måndags och stod över men imorgon blir det nya tag.

Dagens citat tillägnas Per Källgren som är pressansvarig i Leksands IF. Efter att myglat till sig 50 doser influensavaccin från landstinget som skulle gå till riskgrupper så kommenterar han händelsen genom orden:
- I och med att det är ett hockeylag vill man att de ska hålla sig friska.
Man vet ju inte ifall man skall skratta eller gråta. Men å andra sidan, ett hockeylag är ju tydligen viktigare än kroniskt sjuka och gravida. Det handlar ju trots allt om att ta sig upp i elitserien igen.


Ronny Borelius, hjärnan bakom beställningen
Nu har finnarna byggt färdigt Royal Caribbeans nya färja "Oasis of the seas". Den lilla båten mäter 361 meter och tar 6400 passagerare. Båten skall tydligen vara en fröjd för ögat och den tidigare största färjan, Freedom of the seas, som jag och Matilda kryssade med förra sommaren blir en miniatyr i jämförelse.


Freedom of the seas förankrad utanför Haiti 2008

Nu är det dags att gjuta fast gatstenen i Jönköping. Hammarby kommer att flyttas ned till superettan vilket innebär att de snart kommer att hälsa på i stadsparken. Spännande... Deras supportrar har ju rätt fint rykte. Undrar vad de kommer att göra med de stackars getterna?

Nu kära konfirmander, så blir det fredagsfräckis.

Tjejerna hade möhippa för sin väninna och det blev vin, strippande grabbar, spex och upptåg, men även presenter.
Den ena presenten var en svart monster-dildo. Dagen efter möhippan när den blivande frun satt i bilen på väg hem så sneglade hon på monstret som låg i framsätet bredvid henne. Hon kom snabbt underfund med att hon inte hade någon användning för den. Därför vevade hon ner rutan och slängde ut dildon, varpå den landade på bilen bakom.....rakt på pryda Berits vindruta.
I bilen satt även hennes son Åke 7 år.
-Vad var det? skrek Åke.
Mamman som ju var pryd, svarade lugnt;
-Det var en insekt, lille vän.
-Ja, jag vet, men vilken jävla balle den hade!

Höll på att glömma! Vår vän Leif GW Persson passade på att kommentera gårdagens inlägg om prostatacancer. Han menar på att vi nordbor tydligen är en något större riskgrupp på grund av kylan. Hans förklaring bottnar i vårt flitiga användande av rumpvärmen i bilen. Som Leffe uttryckte det hela:
 -Dessa värmer upp scrotum till icke fördelaktiga temperaturer.
Kul att höra då en annan njuter av rumpvärmen från oktober till april. Klart mycket bättre med blåskatarr än cancer dock.