Danny Torrance är tillbaka

Igår hade vi besök av familjen Renström-Svensson-Nieto. Sigge njöt av sällskapet och knaprade förnöjt på majskrok efter majskrog. Tillslut däckade den lilla gossen i värdparets säng. Riktigt trevligt hade de vuxna också även om musikunderhållningen inte var av någon högre kvalitet. Eftersom jag inte haft tid att inhandla ett passande högtalarsystem till lägenheten så fick jag improvisera och koppla datorn till TV:n. Det är inte det fetaste ljudet som strömmar ur den vill jag lova. Nytt högtalarsystem är beställt från Bose och levereras under kommande vecka.

En tragisk historia utspelade sig i England med ett svenskt tvillingpar i huvudrollen tidigare i år. Det hela skedde i norra staffordshire i maj i år. Polisen får ett larm gällande två kvinnor som promenerar i mittrefugen på en tungt trafikerad motorväg intill en rastplats. När polisen anländer till platsen korsar de båda vägen och tar sig till väggrenen. Den ena tvillingen blir påkörd men klarar sig otroligt nog oskadd. De övermannas av polisen men mitt i tumultet sliter sig en av tvillingarna och springer rakt ut i vägen på nytt där hennes ben krossas av en 44 ton tung lastbil som kommer i full hastighet. Hennes tvillingsyster springer i ögonblicket efter och blir påkörd av en personbil. Rutan och en stor del av taket på bilen trycks in.
Därefter sker det otroliga när kvinnan reser sig upp, brottar ned en trafikpolis och springer iväg. Tillslut lyckas sex personer brotta ned kvinnan. Hennes styrka beskrivs som omänsklig. Ingen av systrarna var heller drogpåverkade.
Sju veckor krävdes på sjukhus för skadorna på den första kvinnan som träffades av lastbilen. Den andra kvinnan lämnade sjukhuset efter en dag.

I närheten av dramat som utspelade sig befann sig ett kamerateam från BBC. Detta är deras bilder från händelsenHistorien tar inte slut med detta tyvärr. Efter händelsen blir den ena kvinnan erbjuden att bo hos en 54-åring man. Hon övernattar hos mannen men dagen efter hugger hon ihjäl honom med en kökskniv. Kvinnan skall nu avtjäna ett fem år långt fängelsestraff för dråp. Domen tog hänsyn till att kvinnan verkade vara sinnesförvirrad. No shit Sherlock!

Stephen King håller just nu på att skriva på en uppföljare till the Shining. Boken skall utspela sig 40 år efter den första och handla om den nu vuxna Danny Torrance. Hans skräckfyllda uppväxt lär ha satt spår.
För er som inte fick ut något av Telias nya reklam så kommer här ett känt klipp från the Shining som ni garanterat känner igen.Imorgon börjar en ny spännande vecka och då fortsätter även den spännande följetången om nötter. Förhoppningsvis kan jag även börja träna igen och fylla syftet med denna blogg.

Sköt om er!