Ett blinkande inferno

Idag ska jag nog bege mig till gymmet och komma igång med träningen igen. Jag är fortfarande lite förkyld och stel i kroppen men det skiter jag i. Nu pallar jag inte sitta hemma längre.
Nästa vecka är det tenta i Internationell Marknadsföring och det blir väl startskottet för en ganska stressig period fram till jul.

Innan du klagar på dina grannar så kanske du skall se det här klippet. Richard Holdman har en egen radiostation. Vilket kanske inte är jättefantastiskt. Men grejen är den att Richard koreograferar musiken på stationen till sitt egna hus och med lite hjälp av över 45 000 lampor så lockar detta hundratusentals människor ifrån alla delar av USA. Det är bara att ratta in hans radiokanal och leta upp hans hus i Utah.


Nu skall jag berätta lite om Hasselnöten!
Hasselnöten hittar vi på vår hassel som är ett litet träd eller närmast en buske. Själva nötfrukten består av ett ensamt frö rikt på näringsförråd i hjärtbladen vilket är själva nötkärnan. Själva fruktväggen är ju rejält hård vilket de flesta kanske känner till. Syftet med detta hårda skal är att skydda fröet. Den goda smaken kommer från den fina nötoljan i näringsförrådet. Fetthalten tillhör de högsta bland nötterna och andelen kalcium är också hög.


Per 100g Hasselnötter (Källa: Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas)

  • Energi: 644.2kcal/2695.3kJ
  • Vatten: 5.4g
  • Protein: 13g
  • Fett: 62.6g varav mättat: 4.49g, enkelomättat: 48.8g, fleromättat: 6.52g, kolesterol: 0mg
  • Kolhydrater: 9.3g, varav sockerarter: 3.4g
  • Fibrer: 6g
  • Vattenlösl. vitaminer: C: 1mg, Folat: 72mcg, Niacin: 1.1mg, B2: 0.11mg, B1: 0.5mg, B6: 0.61mg
  • Fettlösl. vitaminer: Karoten (A-vit): 42mcg, Alfa-tokoferol (E-vit): 21mg
  • Mineraler: Fosfor: 310mg, Järn: 3.6mg, Kalcium: 188mg, Kalium: 445mg, Magnesium: 160mg, Natrium: 3mg, Selen: 3mcg, Zink: 2mg

 

Se nu till att smaska massor med nötter i jul


Danny Torrance är tillbaka

Igår hade vi besök av familjen Renström-Svensson-Nieto. Sigge njöt av sällskapet och knaprade förnöjt på majskrok efter majskrog. Tillslut däckade den lilla gossen i värdparets säng. Riktigt trevligt hade de vuxna också även om musikunderhållningen inte var av någon högre kvalitet. Eftersom jag inte haft tid att inhandla ett passande högtalarsystem till lägenheten så fick jag improvisera och koppla datorn till TV:n. Det är inte det fetaste ljudet som strömmar ur den vill jag lova. Nytt högtalarsystem är beställt från Bose och levereras under kommande vecka.

En tragisk historia utspelade sig i England med ett svenskt tvillingpar i huvudrollen tidigare i år. Det hela skedde i norra staffordshire i maj i år. Polisen får ett larm gällande två kvinnor som promenerar i mittrefugen på en tungt trafikerad motorväg intill en rastplats. När polisen anländer till platsen korsar de båda vägen och tar sig till väggrenen. Den ena tvillingen blir påkörd men klarar sig otroligt nog oskadd. De övermannas av polisen men mitt i tumultet sliter sig en av tvillingarna och springer rakt ut i vägen på nytt där hennes ben krossas av en 44 ton tung lastbil som kommer i full hastighet. Hennes tvillingsyster springer i ögonblicket efter och blir påkörd av en personbil. Rutan och en stor del av taket på bilen trycks in.
Därefter sker det otroliga när kvinnan reser sig upp, brottar ned en trafikpolis och springer iväg. Tillslut lyckas sex personer brotta ned kvinnan. Hennes styrka beskrivs som omänsklig. Ingen av systrarna var heller drogpåverkade.
Sju veckor krävdes på sjukhus för skadorna på den första kvinnan som träffades av lastbilen. Den andra kvinnan lämnade sjukhuset efter en dag.

I närheten av dramat som utspelade sig befann sig ett kamerateam från BBC. Detta är deras bilder från händelsenHistorien tar inte slut med detta tyvärr. Efter händelsen blir den ena kvinnan erbjuden att bo hos en 54-åring man. Hon övernattar hos mannen men dagen efter hugger hon ihjäl honom med en kökskniv. Kvinnan skall nu avtjäna ett fem år långt fängelsestraff för dråp. Domen tog hänsyn till att kvinnan verkade vara sinnesförvirrad. No shit Sherlock!

Stephen King håller just nu på att skriva på en uppföljare till the Shining. Boken skall utspela sig 40 år efter den första och handla om den nu vuxna Danny Torrance. Hans skräckfyllda uppväxt lär ha satt spår.
För er som inte fick ut något av Telias nya reklam så kommer här ett känt klipp från the Shining som ni garanterat känner igen.Imorgon börjar en ny spännande vecka och då fortsätter även den spännande följetången om nötter. Förhoppningsvis kan jag även börja träna igen och fylla syftet med denna blogg.

Sköt om er!

It´s Kissin´ time

Jag undrar om inte viruset börjar släppa något i kroppen. Känner mig lite piggare nu men jag kommer väl vila veckan ut som det är tänkt.
Ikväll kommer Oliver, Malin och lilla Sigge på besök. Ska bli grymt trevligt. Med åren har det sociala nätverket krympt vilket kanske inte är helt ovanligt på ålderns höst. Skönt att alla vänner i vilket fall finns kvar trots att man inte har samma tid till att umgås i någon större utsträckning.

Igår fick vi tag på biljetter till Kiss i sommar. Skall bli kanon. Såg dem senast i slutet på nittiotalet i samband med återföreningen av bandet. 12 juni blir det Rock´n Roll på Stockholm stadion. Ståplats längst fram är min plan så klart.
Kiss har ju alltid bjudit på en rejäl show och jag tror inte sommarens turné blir ett undantag. Eld, blod och flygande gitarrer brukar stå på repertoaren.


Ett litet smakprov

Om du har idétorka när det gäller årets inköp av julklappar så kommer här ett litet tips. ActionAid ger dig möjligheten att ge bort ett boskapsdjur i julklapp så man får väl påstå att själva julrimmet är ett mindre problem i sammanhanget.


Med detta som avslutning vill jag önska alla en trevlig helg. Vår följetång om nötter fortsätter på måndag.